Kelp Noedels met nori chips
4 porties
20 min.
Veganistisch
Een gezond VEGAN gerecht dat in een mum van tijd (20 minuten) op tafel staat.
Ingrediënten
- 500 g Noedels
- 200 g Peultjes
- 1 grote stronk Broccoli
- 3 el Sojasaus
- 3 el zonnebloemolie
- 4 velletjes Nori sushi zeewier
- 2-3 el Wokolie (gearomatiseerd)
- 1 el Bruine suiker
- 1 limoen
- 150 g Shii-takes
- Verse basilicum
- 50 g Gezouten cashewnoten
Werkwijze
- Bereid noedels volgens verpakking.
- Stoom of kook peultjes en broccoli 3 minuten in laagje water.
- Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
- Doe 100 ml water in steelpan met sojasaus, olie en de helft van het zeewier en pureer met staafmixer, tot saus lobbig wordt.
- Norichips: snack nori velletjes kunt u direct uit de verpakking gebruiken. Voor sushi nori: doe ze in koekenpan met wat olie, maximaal minuut roosteren en vel paar keer dubbelvouwen en in sliertjes knippen. Of rooster nori licht boven gas. Knip de velletjes in reepjes.
- Verhit wokolie in grote hapjespan of wok, voeg suiker toe en rasp heel fijn limoen erbij.
- Snij shii-takes in brede repen en fruit 2 minuten mee.
- Giet saus erbij, breng aan kook en schep noedels en groenten er luchtig doorheen. Doe vuur uit.
- Snij naar smaak een paar takjes basilicum fijn en schep deze ook door noedels.
- Strooi zeewiersliertjes en cashewnoten over noedels en garneer met blaadjes basilicum en partjes limoen.