Sushi met rode kool, wortel en zeewier

4 porties

20 min.

VeganistischSushi

Sushi met een oer-Hollandse vulling van rode kool, wortel en zeewier. Het lijkt een vreemde combinatie maar het is erg lekker.

Ingrediënten

  • 150 g Rondkorrelige volle rijst, geweekt
  • 150 g Rode kool, in reepjes
  • 150 g Wortel (in dunne reepjes)
  • 4 Norivellen
  • 2 el Umeboshipasta (Japanse zoute pruimenpasta)
  • 3 el Sesamzaadjes geroosterd
  • 50 g zeesla (natuurwinkel,), goed gespoeld en in reepjes

Werkwijze

  1. Breng de rondkorrelige ronde rijst met zout naar smaak in een pan waarin het water een ruime vingerkoot hoger dan de rijst is aan de kook. Kook de rijst op laag vuur in ca. 30 minuten gaar, test de juiste kooktijd uit, de rijst moet gaar en plakkerig zijn. Laat de rijst afkoelen.
  2. Schenk intussen wat kokend water op de rodekool en op de wortel (beiden moeten in een aparte schaal staan, anders krijgt de wortel een vieze kleur).
  3. Leg een velletje nori op een werkvlak. Gebruik ook een bamboematje, dat is makkelijk om de sushi op te rollen. Besmeer met een gedeelte van de umeboshipasta en bestrooi met wat sesamzaadjes.
  4. Verdeel er uitgelekte wortel, rodekool en zeesla over en rol de nori op.
  5. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
Scroll naar boven