Chocolade mousse, gegeleerd met Iers Mos zeewier

4 porties

45 min. + 30 min.

Een chocolade mousse met weinig vet. Door het gebruik van oa zeewier is de mousse rijk aan ijzer, jodium, vezels en anti-oxidanten. Het zeewier Iers Mos geeft ook verlichting bij een vastzittende hoest en zere keel. Door het gebruik van soya- (amandel-, haver-, …)melk wordt het een vegan gerecht.

Je vindt dit recept ook terug op ons YouTube kanaal.

See YouTube for an instruction video in English.

Chocolade Mousse

Met dank aan AlgAran biologisch Iers zeewier voor het recept.

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 15 g chocolade (70% cacao)
  • 7 g Iers Mos (gedroogd)
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 el bruine suiker
  • 1 vanille stokje

Werkwijze

  1. Wel het Iers Mos 10 min in lauw water. Giet het water af en doe het Iers Mos carrageen in een steelpan met de melk.
  2. Voeg vanille stokje, chocolade en honing toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes doorkoken.
  3. Splits het ei. Klop de dooier met suiker tot een glad geheel.
  4. Giet de melk door een zeef op het mengsel met de eidooier. Constant kloppen met een garde terwijl je dit doet. Het Iers Mos is nu geweld en zal gelei afgeven. Roer ook dit door de zeef. Alles goed mengen met de garde.
  5. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het mengsel met de melk.
  6. Giet in een vorm en zet in de koelkast om op te stijven (minimaal 30 minuten).
  7. Garneer naar wens en koel serveren.
Scroll naar boven