Pompoen risotto
2 porties
30 min. + 20 min.
Liever een film? zie de video op ons YouTube kanaal.
Prefer a video? See YouTube.
Het bereiden van een echte risotto is een werk van liefde. Heel rustig worden de ingrediënten toegevoegd en verwarmd. Vooral de laatste stappen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de rijst niet aanbrandt en alles goed gemengd wordt.
Hieronder vind je het recept voor een vegan risotto met pompoen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met zeewier naar smaak.
Ingrediënten
- 180 g Arborio / bruine rijst
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 500 ml groentenbouillon
- 125 ml witte wijn (optioneel)
- 5 g zeewier poeder
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper, zout, kruiden naar smaak
Werkwijze
- Snijd de fles pompoen in lengte doormidden. Verwijder zaden, en leg op een bakplaat. Bestrooi met kruiden en de helft van het zeewier. Plaats het in de oven op 180 C voor 20 minuten. Zorg ervoor dat het niet verbrandt.
- Snijd de helft van de ui en plaats deze in een pan met olie, kruiden en de andere helft van het zeewier en fruit 5 minuten op een zeer laag vuur met het deksel erop.
- Haal de pompoen uit de oven, pel en snijd in gelijke stukken zoals op de afbeelding. Voeg toe aan de gefruite uien. Voeg bouillon toe en kook op middelhoog vuur 10 minuten.
- Meng tot een glad mengsel en breng weer aan de kook op zeer laag vuur. Als het te dik is, kunt u meer water / bouillon toevoegen. Voeg naar smaak extra kruiden toe.
- Hak de andere helft van de ui fijn en fruit in een pan met een lepel olijfolie. Voeg de rijst toe, roer goed en kook 2 minuten. Als u ervoor kiest om witte wijn te gebruiken, kunt u deze toevoegen en de alcohol laten verdampen. Voeg de pompoensoep toe totdat je de rijst volledig bedekt.
- De kooktijd hangt af van het soort rijst dat je kiest. Volg gebruiksaanwijzing op verpakking. Kook al roerend op zeer laag vuur . Zorg ervoor dat de rijst niet aanbrandt.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.