Aardappel-zeewier brood
4 porties
60 min.
Om een aardappelbrood te maken vervang je gewoon een deel van de bloem door (een restje gekookte) aardappelen. De verhoudingen kun je naar wens aanpassen waardoor je telkens een ander resultaat krijgt.
Ook op YouTube staat een video met instructies om dit aardappel-zeewierbrood te maken.
Aardappel brood serveer je warm bij diverse gerechten.
In dit recept wordt Ulva Spiralis gebruikt. Je kunt dit ook vervangen door gewone zeesla (Ulva), of andere zachte wieren als dulse of nori.
Ingrediënten
- 3 kleine aardappelen geschild & gesneden
- 120 g bloem
- 1 ei
- 20 g Ulva Spiralis
- snuf zout
- 20 g boter
Werkwijze
- Plaats aardappelen in pan met koud water, breng aan de kook, voeg zout toe en kook tot ze gaar zijn (+/- 40 min.). Giet af.
- Plaats gedroogd zeewier in een keukenmachine Voeg één aardappel toe en pureer totdat je een glad mengsel hebt.
- Pureer overige aardappelen in een kom. Voeg zeewier mengsel toe en laat afkoelen.
- Voeg ei toe als het deeg volledig is afgekoeld. Voeg vervolgens bloem toe en meng goed
- Strooi wat bloem op aanrecht/snijplank en druk het aardappel-/ zeewierdeeg uit in een ronde vorm. Leg op een bord en strooi nog wat bloem over het deeg.
- Doe boter in een koekenpan. Leg het brood er in zodra de boter smelt. Bak in enkele minuten goudbruin aan beide kanten
- Plaats op een bord met keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Serveer heet.