Venkel salade met vruchten en zeewier
4 porties
30 min.
Een venkel salade met vruchten en zeewier is een lekker en gezond bijgerecht. Zowel venkel als zeewier passen natuurlijk goed bij een visgerecht. Maar je kunt het ook goed combineren met bijvoorbeeld kaas. De garnering met Oostindische kers, zeewier en venkel groen maakt er een kleurrijk geheel van.
Vers zeewier is verkrijgbaar in de koeling bij natuurvoedingswinkels. Of via WildWier. Je kunt voor dit gerecht ook gedroogd zeewier gebruiken. Dat moet je dan even wellen voor gebruik.
Venkel vruchten salade
Bron: Kookboerderij Krommenhoeke,
groepscursussen, overnachtingen en lekker eten.
Ingrediënten
- 1 Venkelknol
- appel
- sinaasappel
- paar lepels vers zeewier
- Saus:
- 2 el olijfolie
- 1/4 dl Sinaasappelsap
- 1 el Cognac
- 1 el Gembersiroop
- Zout, peper naar smaak
- Garnering
- Oost-Indische kers
- Vers zeewier
- Venkelgroen
Werkwijze
- Vers zeewier wassen, laten uitlekken en fijnhakken.
- Ontvlies de sinaasappel; vang het sap op.
- Was de appel (niet schillen) en snijd deze 'en julienne' (= reepjes). Voeg de appel bij de sinaasappel. Mengen.
- Was de venkel in z'n geheel. Snijd de bruine plekken weg. Snijd de knol, over het hart, in vieren. Snijd nu flinterdunne reepjes van elk kwart. Alleen het harde hart gaat in de groene bak!
- Hak nu het verse wier in kleine stukjes
- Meng venkel, fruit en wier samen met de saus.
- Koelen.
- Maak de garnering klaar.
- Leg de salade op een side-plate of in een schaal
- Garneren.