Paprika salsa met Ierse Kombu

4 porties

1 min.

Een kleurrijke Salsa maak je met paprika en Ierse Kombu. De saus kan bij veel gerechten geserveerd worden. Behalve paprika gebruik je ook bio Ierse Kombu (Laminaria digitata/vingerwier).

Lekkere salsa die vrijwel overal bij gegeten kan worden, koud of op kamertemperatuur.

Ingrediënten

  • 1 volle el Gesneden (Ierse) Kombu
  • Olijfolie
  • 1 kilo Paprika (rood, geel of oranje)
  • 1,5 tl Knofook (fijngesneden)
  • 2 tl Balsamico azijn
  • 1 el Citroensap
  • 0,5 tl Suiker
  • 1,5 tl Zout (naar smaak)
  • Cayenne peper (naar smaak)

Werkwijze

  1. Kombu weken in koud water
  2. Gril voorverwarmen.
  3. Bakblik invetten met olijf olie. Leg paprika en kombu op het bakblik.
  4. Gril paprika en kombu gedurende 15 minuten. Draai ze elke 5 minuten om.
  5. Doe alles in een schaal en dek af met een bord; laat de salsa 45 minuten afkoelen. Bewaar de sappen die vrijkomen.
  6. Verwijder schil, zaden en steeltjes van de paprika’s. Pureer de mix. Breng op smaak met de overige ingrediënten.
  7. Serveer koud of op kamertemperatuur.
  8. De saus kun je, goed afgesloten, bewaren in de koelkast. Maar de kans is groot dat er niets over is om te bewaren ...
Scroll naar boven