Paprika salsa met Ierse Kombu
4 porties
1 min.
Een kleurrijke Salsa maak je met paprika en Ierse Kombu. De saus kan bij veel gerechten geserveerd worden. Behalve paprika gebruik je ook bio Ierse Kombu (Laminaria digitata/vingerwier).
Lekkere salsa die vrijwel overal bij gegeten kan worden, koud of op kamertemperatuur.
Ingrediënten
- 1 volle el Gesneden (Ierse) Kombu
- Olijfolie
- 1 kilo Paprika (rood, geel of oranje)
- 1,5 tl Knofook (fijngesneden)
- 2 tl Balsamico azijn
- 1 el Citroensap
- 0,5 tl Suiker
- 1,5 tl Zout (naar smaak)
- Cayenne peper (naar smaak)
Werkwijze
- Kombu weken in koud water
- Gril voorverwarmen.
- Bakblik invetten met olijf olie. Leg paprika en kombu op het bakblik.
- Gril paprika en kombu gedurende 15 minuten. Draai ze elke 5 minuten om.
- Doe alles in een schaal en dek af met een bord; laat de salsa 45 minuten afkoelen. Bewaar de sappen die vrijkomen.
- Verwijder schil, zaden en steeltjes van de paprika’s. Pureer de mix. Breng op smaak met de overige ingrediënten.
- Serveer koud of op kamertemperatuur.
- De saus kun je, goed afgesloten, bewaren in de koelkast. Maar de kans is groot dat er niets over is om te bewaren ...