Appeltaartje

4 porties

1 min.

VeganistischVegetarischGlutenvrij

Een appel’taartje’ kun je heel gezond maken door het gebruik van Agar Agar. Of misschien moeten we het ‘pudding’ noemen. Maar voor mensen die gezond willen of moeten eten is dit een leuk gerecht.

Lees meer over agar op de site van St Zeewierwijzer.

Appel(sap), water en agar. Voor de liefhebber kun je iets zoets toevoegen (honing, suiker of andere zoetstof)

Ingrediënten

  • appel
  • appelsap
  • agar (2 gram per 500ml)

Werkwijze

  1. Appel schillen en in kleine stukjes snijden.
  2. Appelsap en Agar (en zoetstof) toevoegen.
  3. Even koken volgens instructie op de verpakking van de agar.
  4. Laten afkoelen/opstijven
  5. Het resultaat niet naar wens? Te dus of juist te hard? Je kunt het weer opwarmen en vervolgens extra sap of agar toevoegen en stappen 3 en 4 herhalen.
Scroll naar boven