Tortilla / Pannenkoek met zeewier

4 porties

45 min.

Vegetarisch

In veel landen vind je een soort pannenkoek in de basisvoeding. In Nederland hebben we dus de pannenkoek, in andere landen kennen ze bijvoorbeeld wraps of roti.  Het verschil zit in het gebruikte meel en de manier van oprollen of opvouwen. Maar hoe je ze ook noemt, ze zijn lekker en veelzijdig in gebruik.

Wrap/Pannenkoek

Het recept voor gemarineerd zeewier staat elders op deze site.

Tip: maak extra pannenkoeken (wraps, roti’s) en vries ze in.

Ingrediënten

  • 100 g Bloem
  • snufje Bakpoeder
  • ¼ tl Zout
  • 1 Ei
  • 1½ - 2 dl Melk
  • 2 el Boter/olie
  • stuk(s) Ui
  • 1 el Olie
  • stuk(s) Rode paprika
  • Paar Champignons
  • stuk(s) Prei
  • snufje Zout, versgemalen peper, paprikapoeder
  • 4 el tomatensaus
  • 2 el Gemarineerd zeewier
  • 2 el Verse zeesla

Werkwijze

  1. Was de zeesla en zet ze met schoon water + citroensap 10 min. weg
  2. Doe bloem, bakpoeder, zout in een kom.
  3. Maak een kuiltje en doe daar het ei en ½ dl. melk in.
  4. Roer met een garde, vanuit het midden, het deeg glad. Verdunnen met de rest van de melk.
  5. Smelt de boter in de koekenpan en giet dit bij het beslag.
  6. Bak nu minstens 4 mooie pannenkoeken. Let op : pas omdraaien als het deeg van boven droog is
  7. Houd de pannenkoeken warm op een platte schaal
  8. Vulling maken: Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes.
  9. Was paprika, prei en champignons en snijd dit ook in stukjes.
  10. Laat de zeesla uitlekken en snijd ze in dunne reepjes.
  11. Doe de olie in de pan en maak de ui gaar.
  12. Voeg paprika, champignons en prei toe en bak deze in 3 min. gaar.
  13. Strooi er zout, peper en paprikapoeder over
  14. Voeg de tomatensaus toe.
  15. Voeg op het laatst de fijngesneden zeewier toe om mee te verwarmen.
  16. Afwerking: Leg de pannenkoeken op een warme schaal.
  17. Verdeel de vulling over de pannenkoeken en rol ze op.
Scroll naar boven