Salade kelp noedels en zeesla
4 porties
30 min.
Serveer eens een frisse salade geïnspireerd door de Japanse keuken:
met zeewier, sesam (olie en zaadjes) en andere Oosterse ingrediënten
De salade kun je bij een Oosterse maaltijd serveren. Je kunt er ook sushi bij serveren. Of je kunt de salade natuurlijk ook op zichzelf eten.
Salade met (kelp) noedels en zeesla
Een salade voor 4 personen met zeesla en (kelp) noedels. Je kunt voor dit gerecht ook gedroogde zeesla (of wakame) gebruiken. Die wel je dan eerst de instructie op de verpakking.
Ingrediënten
- 200 g verse zeesla
- 2 el oosterse sesamolie
- 2 el sushi-azijn
- 2 el mirin
- 1 stuk(s) rood chilipepertje fijngehakt
- 4 el geroosterde witte sesamzaadjes
- 100 g kelp noedels (of Japanse dunne glasnoedels) (op basis van aardappelmeel en maiszetmeel, of kelp noodles)
- vers gemalen zwarte peper
Werkwijze
- Spoel het zout van de zeesla en laat goed uitlekken.
- Meng sesamolie, sushi-azijn, mirin, chilipeper en de helft van de gebakken sesamzaadjes.
- De kelp noedels afspoelen en kleiner snijden. (Japanse noedels al dente koken, afgieten en in ijswater afkoelen. Laat goed uitlekken.)
- Meng de vissers salade, dressing en de noedels goed door elkaar.
- Werk af met pepervan de molen en met de rest van de sesamzaadjes.