Pompoensoep

2 porties

15 min. + 40 min.

Veganistisch

Pompoensoep is een heerlijk vullende soep die je op diverse manieren kunt bereiden. Dus ook met zeewier. En als je een pompoen uitholt voor St Maarten, gooi dan het vruchtvlees niet weg maar maar er soep van!

Pomponsoep

Je kunt voor dit recept elk zeewier gebruiken dat je lekker vindt. voor een extra leuk kleur effect garneer je de soep met wat Sea Crunchy snippers.

Ingrediënten

  • 100 g Pompoen
  • 10 g Gedroogd zeewier
  • 100 g Stevige tofu
  • 1 el Tamari
  • Eetlepel 1/2 Olijfolie
  • Azijn
  • Zeezout naar smaak

Werkwijze

  1. Week het zeewier in water, giet af (het weekwater kun je opdrinken, er groenten in koken of bij de plantjes gieten!). Zet weg tot gebruik.
  2. Marineer de tofu in de soja saus
  3. Verwijder de schil en zaden van de pompoen en snij in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg tofu en soja saus toe en bak snel. Voeg 300ml water toe, samen met de blokjes pompoen.
  5. Sudder de soep gedurende 30 minuten. Voeg het gewelde zeewier toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  6. Breng op smaak met azijn en (zee)zout
  7. Leuk om te garneren met reepjes Sea Crunchy

Ingrediënten

    Werkwijze

      Scroll naar boven