Gefrituurde kip met zeewier
4 porties
30 min.
Kip/gevogelte
Kip – het meest veelzijdige stukje vlees – is ook met zeewier erg lekker.
Varieer en experimenteer gewoon lekker zelf met andere wieren. Want welke combi je ook gebruikt
it’s finger lickin’ good!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Als je sushi vellen hebt liggen kun je die gewoon versnipperen. De biologische nori vlokken van Marinoë kun je zo gebruiken.
Ingrediënten
- 400 g Kipfilet
- 60 ml Japanse sojasaus
- 60 ml Mirin
- 4 cm Stukje gember geraspt
- 1 of 2 el Nori vlokken
- 40 g Maizena
- 250 ml Plantaardige olie
Werkwijze
- Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
- Meng sojasaus, mirin en gember en voeg bij de kip.
- Goed mengen en 15 minuten (of langer) laten marineren. Met behulp van zeef overtollige marinade afgieten.
- Meng de nori stukjes door de maïzena en wentel de kipblokjes erdoor.
- Verhit olie in een wok en bak blokjes in kleine hoeveelheden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Lekker met witte rijst. Serveren met schijfjes komkommer en tafelzuur (met gember)
Snack voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 el sojasaus
- 3 el wortelsap
- 2 el geschilde en geraspte verse gember
- 4 kipfilets
- 6 el nori vlokken
- 4 el maïzena
- olie voor het frituren
Werkwijze
- Meng voor de marinade de sojasaus, wortelsap en gember.
- Snijd de kip in blokjes en laat 30 minuten marineren.
- Laat de kip uitlekken en haal ze door een mengsel van nori en maizena.
- Verhit de olie. Test de temperatuur met een stukje brood: als rond het brood belletjes opstijgen is de olie op temperatuur.
- Frituur de kipstukjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.