Vegan Bouillon van de Franse kust

5 porties

30 min.

Deze vegan Franse groenten bouillon met zeewier maak je door alle ingrediënten kort te koken. Op deze manier blijven de smaken puur en de voedingsstoffen behouden.

Zeewier voeg je naar smaak toe, zowel de soort als de hoeveelheid. Hou wel rekening met de bereidingswijze van het zeewier: sommige soorten hoef je niet (lang) te koken, andere soorten als kombu moet je gelijk aan het water toevoegen als je begint te koken.

 

Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

In Frankrijk voegen ze graag vis of schaaldieren toe aan dit recept:

  • vis in kleine stukjes snijden en met de bouillon aan de kook brengen.
  • schaaldieren voeg je pas toe als de bouillon al kookt

Ingrediënten

  • 80 g wortel
  • 80 g ui
  • 30 g sjalotten
  • 1 dl azijn
  • Zeewier naar keuze
  • Versgemalen peper naar smaak

Werkwijze

  1. Snij de groenten in stukjes
  2. Doe 2 dl water in een pan en voeg alle ingredienten toe
  3. Kook zachtjes voor 20 min en laat afkoelen.
Scroll naar boven