Aardappel chips met zeewierzout
2 porties
45 min.
Aardappelchips kun je ook zelf maken. Als je ze met zeewierzout op smaak brengt smaken ze superlekker. Zout gemengd met zeewier is in natuurvoedingswinkels en op het internet verkrijgbaar, oa van het merk Salterra.
Je kunt in plaats van nori velletjes ook kant-en-klare Sea Crunchy gebruiken (in verschillende smaken verkrijgbaar).
Ingrediënten
- 1 grote aardappel
- 1 tl zeewierzout (om zelf te maken, zie hieronder)
- Olie
Werkwijze
- Snij de aardappel mbv een mandoline (of schaaf of dunschiller) in heel dunne plakjes.
- Leg ze een half uur in een bak met water waar het zout aan toegevoegd is.
- Afgieten en laten uitlekken op keukenpapier.
- Aardappelschijfjes in een dikke laag hete olie (190°C) in niet te grote porties bakken tot ze goudbruin zijn.
- Met een spatel verwijderen en op keukenpapier laten uitlekken.
- Naar smaak bestrooien met zeewierzout en onmiddellijk serveren.
Zeewierzout - zelf maken
Ingrediënten
- 4 nori velletjes
Werkwijze
- Nori velletjes roosteren in een koekenpan die is bestreken met olie. Laten afkoelen. in aparte kom.
- Intussen in zelfde pan zeezoutvlokken verwarmen tot het begint te geuren. Laten afkoelen.
- Nori en zout mengen (in gelijke hoeveelheden) en luchtdicht bewaren tot gebruik.