Brood en boter

12 porties

15 min. + 3 u.

Volkoren broodjes met boter. Beiden met zeewier.

Voor andere recepten voor zeewierboter klik hier.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Meng in een grote kom meel met zout, suiker en de zeewieren mix.
  2. Los gist op in 30 cl lauw water. Roer dit beetje bij beetje door het meelmengsel.
  3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten: het moet soepel zijn en niet plakkerig.
  4. Laat het 2-3 uur rijzen in grote kom die je afdekt met een schone theedoek. Het deeg is daarna in volume verdubbeld.
  5. Stomp op het deeg met je vuist om er lucht uit te krijgen en kneed het 2 minuten.
  6. Vorm het deeg tot 12 bolletjes. Kerf de bovenkant licht in met een mes. Leg ze op een bakplaat en laat nog 1 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de bolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  8. Maak intussen de zeewierboter: Meng de ingrediënten, doe de boter op een vel aluminiumfolie en geef deze de gewenste vorm (rol, rechthoek,...). Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
Scroll naar boven