(Wit)Vis met zeewier paneerlaag

4 porties

30 min.

Een makkelijk recept voor witvis gepaneerd met nori zeewier. Je kunt voor dit recept bijvoorbeeld kabeljauw, schol, tong of pangasius gebruiken.

Koken met zeewier? Zo makkelijk kan het zijn!

Ingrediënten

  • 800 g Stevige witvisfilet
  • 90 (Japans) Broodkruim
  • 2 el Nori vlokken
  • 3 el bloem
  • 1 ei losgeklopt

Werkwijze

  1. Meng de nori vlokken met die heerlijke intense zeesmaak door het broodkruim.
  2. Meng zout en witte peper door de bloem. Gebruik niet te veel zout, nori heeft al een zilte smaak.
  3. Dep de filets droog en haal ze door de bloem.
  4. Nu door het ei en dan door het broodkruim
  5. Mooi bruin en net gaar bakken, het liefst in geklaarde boter.
Scroll naar boven