IJs met zeewier

4 porties

15 min. + 10 min.

Romig ijs
met de zacht zilte smaak van
Weer eens wat anders …

Zomer

Zon

Zeewierijs !!!

Ingrediënten

  • 8 eierdooiers
  • 1 liter (soja) melk
  • 200 g suiker
  • Vanille extract
  • Zeewier in kleine stukjes (naar smaak toevoegen, kan vers zeewier zijn, of gedroogd)

Werkwijze

  1. Breng zeewier en melk aan de kook
  2. Klop suiker, eidooiers en vanille lobbig
  3. Giet de melk over het eiermengsel
  4. Meng goed en zet terug op het vuur
  5. Verwarm op een lage temperatuur tot het mengsel 'om een houten lepel slaat'
  6. NIET LATEN KOKEN
  7. Verwijder van het vuur en laat afkoelen
  8. Verdere bereiding zoals met gewoon ijs (volg de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine of maak het ijs met de hand: het mengsel in een doos doen en in de vriezer zetten tot het bijna bevroren is. Dan goed doorroeren (met een mixer) totdat het zacht is. Dit proces herhaal je een paar keer om de ijskristallen te verbreken.)
Scroll naar boven