Aubergine wakame torentje
4 porties
30 min.
Een recept voor gebakken aubergine schijven, op smaak gebracht met biologisch wakame zeewier. Het recept is ook terug te vinden op YouTube (also available in English: YouTube- English)
Aubergine torentjes kun je naar wens zó eten of combineren met vis, vlees of kip.
Ingrediënten
- 2 Aubergines
- 10 g wakame zeewier
- 200 g Soepstengels
- 100 g Bloem
- 3 Eieren
- Olie
- Zout
Werkwijze
- Soepstengels en wakame 5 minuten in de blender tot kruim malen; op een diep bord plaatsen
- Aubergine in plakken snijden van ongeveer ½ cm
- Eieren in een schaal los kloppen
- Bloem in een bord doen
- Olie op middelhoog vuur in pan verwarmen
- Schijven paneren in achtereenvolgens bloem, ei en wakame-soepstengelkruim
- Afbakken in de olie tot ze goudbruin zijn
- Laten uitdruipen op keukenpapier en warm serveren