Zeewier mie
4 porties
15 min.
In Ierland at men heel, heel vroeger al zeewier omdat het langs de rotskusten voorhanden was. Er werd brood mee gebakken en het zat in sommige sauzen. En toen de welvaart toenam werd het, alsof ze zich ervoor schaamden, niet meer over gegeten. Nog gekker, zelfs mosselen lieten ze lekker aan de kust zitten. Want dit gratis voedsel was voor árme mensen…
Gelukkig is het tij gekeerd en wordt er ook in Ierland weer volop genoten van zeewier. En ook in Nederland wordt het steeds populairder om zeewier toe te voegen aan een gerecht.
Een makkelijk wokgerecht vol voedingsstoffen. Serveer met lekker veel vers geroosterde sesamzaadjes.
Ingrediënten
- 50 g Zeewiersalade
- Stukje gember
- 3 teentje knoflook, door de pers
- 1 bosje bosui
- 1 prei
- 1 kropje stevige sla
- Handvol waterkers
- 3 el sojasaus
- 3 el oestersaus
- Geroosterde sesamzaadjes
- 1 pakje ronde eiermie
Werkwijze
- Het zeewier (bij natuurvoedingswinkele of online verkrijgbaar) afspoelen
- Kook de mie
- Snij alle groenten
- Wokken in een beetje olie
- Doe er de sojasaus en de oestersaus bij.
- Schep nu de mie er nog even door en serveer met lekker veel vers geroosterde sesamzaadjes.