Komkommer wakame in azijnsaus

4 porties

30 min.

Komkommer is een ideale basis voor een fris bijgerecht bij vrijwel élke maaltijd.

Door het te combineren met wakame en Japanse azijn dressing krijgt u een heel ander resultaat dan we in Nederland gewend zijn.

Deze komkommersalade is een ideaal bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of vis. Maar de salade past ook bij veel andere gerechten.

Receptuur voor de Japanse azijn dressing en gember in het zuur vindt u ook op deze pagina.

Ingrediënten

  • 1/2 Komkommer
  • 15 Gedroogde wakame
  • 1 dl Japanse azijn dressing (zie recept hieronder)
  • sap van 1/2 citroen
  • gember in het zuur om te garneren

Werkwijze

  1. Snijd de komkommer in de lengte door en vervolgens in diagonaal in schijfjes. Week de schijfjes 10 min in water met een puntje zout. Laat uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht uit de groente.
  2. Week wakame 5-10 min in water. Leg het vervolgens even in kokend water, laat uitlekken en schud de stukjes om in een zeef (het water kun je gebruiken om groente in te koken, als basis voor soep, zo drinken, bij de plantjes gooien ....)
  3. Meng de wakame en het citroensap in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe. Snijd de gember in stukken en gebruik als garnering.

Japanse azijn dressing

Ingrediënten

  • 1 dl rijst azijn
  • 1 el suiker
  • 1 el Japanse soja saus
  • Snufje zout

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Gember in het zuur

Ingrediënten

  • 250 g Verse gember
  • 1,5 dl Rijst azijn
  • 2 el Suiker

Werkwijze

  1. Breng azijn met 1 dl water en de suiker aan de kook. Laat zachtjes koken tot suiker is opgelost.
  2. Schil gember en snijd deze met de draad mee in plakjes. Leg gember in de azijnsaus en laat een week marineren. De gember is 2-3 maanden houdbaar.
Scroll naar boven