Pesto - van zeewier
4 porties
15 min.
Oorspronkelijk komt pesto uit Italië, een saus van olijfolie, basilicum, knoflook, pijnboompitten en (Parmezaanse) kaas. Samen gestampt wordt het pesto, het Italiaanse woord voor gestampt.
Maar waarom zou je niet variëren met de ingrediënten? Een beetje spelen met nieuwe voedingsmiddelen, zoals zeewier? En daar een lekkere gestampte saus van maken?!!! Zo’n pesto is perfect is als (vegan) spaghetti saus. Of op een toastje.
Wakame zeewier kennen we van de zgn zeewier salade van de all-you-can-eat sushi restaurants. Deze keer wordt wakame gebruikt om pesto van de maken. Je kunt variëren met de hoeveelheden van de ingrediënten en er naar smaak een eigen recept van maken. Voor een eerste keer wat richtlijnen:
Ingrediënten
- 5 g gedroogd zeewier (kombu en of wakame, je kunt ook andere wieren gebruiken: als je vers zeewier hebt, gebruik dan 50 g)
- 50 g pijnboompitten (even roosteren)
- 1 teentje knoflook
- 25 g basilicum (de takjes mag je ook gebruiken) en eenzelfde hoeveelheid rucola)
- 25 ml olijfolie
- beetje citroensap
- peper naar smaak
Werkwijze
- Zeewier even wellen
- Vervolgens in kleine(re) stukjes snijden en met pijnboompitten, knoflook, basilicum en rucola in de blender doen
- Blender aanzetten en langzaam olijfolie toevoegen tot je een smeuïge pesto hebt
- Even proeven en naar smaak peper en citroensap toevoegen.
- Klaar is je pesto.
- Koken met zeewier? Zo eenvoudig kan het zijn!