Kelp noedel wokschotel. Vegan met lekker veel groenten

4 porties

30 min.

Kelp noedel wokschotel met heel veel groenten en natuurlijk kelp noedels.

Kelp noedels zijn een zeegroente in de vorm van makkelijk te eten noedels. Met als ingrediënten alleen kelp zeewier, natrium alginaat (een natrium zout extract uit bruin zeewier) en water, zijn de kelp noedels

  • vet-en glutenvrij,
  • koolhydraat- en 
  • caloriearm.

De vorm en neutrale smaak maakt het geschikt voor een brede toepassing:  o.a. in salades, soepen, stoofschotels, wok gerechten, en als vervanging van pasta. Kelp noedels is een gezonde bron van sporen elementen, waaronder jodium, calcium en ijzer. De textuur maakt kelp noedels tot een unieke, gezond en smakelijk alternatief voor pasta’s en rijst noedels. Koken is niet nodig: alleen afspoelen, toevoegen aan een gerecht  en eet smakelijk!

 

Door de groenten niet te verhitten, kun je dit recept op gemakkelijke wijze geschikt maken voor mensen die liever RAW eten.

Ingrediënten

  • 1 pak kelp noedels
  • 100 g ui in stukjes
  • 100 g taugé (of andere kiemen)
  • 100 g wortel in stukjes
  • 100 g rode paprika
  • 100 g champignons
  • 1 tl knoflook (gehakt)
  • 1 el olijf olie
  • Tamari of soja saus naar smaak
  • Snufje zout en peper
  • 1/2 Kopje (groenten) bouillon of water

Werkwijze

  1. Snij alle groente in stukjes
  2. Fruit de knoflook in de olie
  3. Voeg de groenten toe en verwarm tot ze gaar zijn
  4. Spoel de kelp noedels af en knip naar wens in kleinere stukjes
  5. Voeg ze toe aan de groenten, samen met de soja saus, suiker en bouillon
  6. Verwarm tot de noedels iets zachter zijn geworden
  7. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
Scroll naar boven