Mie salade met nori zeewier.
4 porties
30 min.
Mie salade met nori zeewier. Koud of warm serveren. Gekoeld lekker in de zomer. Liever warm serveren? Dan de mie nog even in de soyasaus verwarmen en serveren met wasabi en lente uitjes.
Ingrediënten
- 250 g Tarwe mie
- 180 ml bouillon
- 2 el droge sherry
- 1 el sojasaus
- ½ tl suiker
- 2 stuk(s) fijngesneden uiengroen
- 1 tl Wasabi (mierikswortel)
- ½ velletje nori (geroosterd zeewier), in reepjes
- 2 tl sesamolie
Werkwijze
- Kook de mie volgens de aanwijzing, giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Roer er 2 theelepels sesamolie door.
- Verhit de sherry, sojasaus, bouillon en suiker in een pannetje en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Laat de saus afkoelen.
- Verdeel de mie over bordjes en leg er norireepjes overheen.
- Verdeel de saus, uiengroen en wasabi over de bordjes.
- Eet smakelijk.