Tonijn salade - vegan variant
3 porties
30 min.
Tonijn salade Vegan – want tonijn eten we liever niet meer. Dit vegan recept gebruikt dulse ZEEWIER in plaat van tonijn. En de smaak? Net echte tonijnsalade.
Voor meer vis-gerechten ZONDER VIS, zie het kookboek
Non-fish-a-li-cious van Lisette Kreijscher.
Niet van echt te onderscheiden vegan “tonijn”salade met dulse zeewier:
Ingrediënten
- 250 g tempeh, in blokjes
- 100 g gekookte kikkererwten
- 4 augurken, in plakjes
- 1 el kappertjes
- 1 appel, geschild en in blokjes
- sap van 1/4 citroen
- ½ rode ui, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in plakjes
- 2 tl mosterd
- 1 tl appelazijn
- 1 tl gedroogde gemalen dulse (of nori) of dulse (nori) poeder
- 1 tl dille
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
- gemalen peper
- 4 el soja of veganaise
- olijf olie
Werkwijze
- Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak hierin de blokjes tempeh.
- Meng vervolgens alle ingrediënten samen tot een geheel.
- Zet de Non Tuna Salad minimaal een uur (of langer) in de koelkast zodat alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken
- Serveer met (zuurdesem)brood, wat peterselie en ijsbergsla.