Tonijn salade - vegan variant

3 porties

30 min.

Tonijn salade Vegan – want tonijn eten we liever niet meer. Dit vegan recept gebruikt dulse ZEEWIER in plaat van tonijn. En de smaak? Net echte tonijnsalade.

Voor meer vis-gerechten ZONDER VIS, zie het kookboek

Non-fish-a-li-cious van Lisette Kreijscher.

Niet van echt te onderscheiden vegan “tonijn”salade met dulse zeewier:

Ingrediënten

  • 250 g tempeh, in blokjes
  • 100 g gekookte kikkererwten
  • 4 augurken, in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • sap van 1/4 citroen
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl gedroogde gemalen dulse (of nori) of dulse (nori) poeder
  • 1 tl dille
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • gemalen peper
  • 4 el soja of veganaise
  • olijf olie

Werkwijze

  1. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak hierin de blokjes tempeh.
  2. Meng vervolgens alle ingrediënten samen tot een geheel.
  3. Zet de Non Tuna Salad minimaal een uur (of langer) in de koelkast zodat alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken
  4. Serveer met (zuurdesem)brood, wat peterselie en ijsbergsla.
Scroll naar boven