Nori rösti
6 porties
30 min.
Rösti, het nationale gerecht van Zwitserland gecombineerd met zeewier, favoriet ingrediënt in de Oosterse keuken. Waren alle internationale samenwerkingen maar zo gemakkelijk …
Laverbread is een voedingsproduct gemaakt met nori (laver), een zeewier dat in Wales wordt geconsumeerd als onderdeel van de lokale traditionele keuken. Laverbread is verkrijgbaar in blik (bij onze westerburen); je kunt het ook zelf maken. Of gedroogde nori vlokken gebruiken om de rosti op smaak te brengen.
Gerecht uit de keuken van Anne. Omdat Anne toch met nori aan de gang was heeft ze gelijk nog wat andere recepten gemaakt:
Ingrediënten
- 300 g vastkokende aardappels, geraspt met een grove rasp
- 20 g laverbread of 40 g als je geen nori vlokken er bij gebruikt
- 4 g nori vlokken (2 eetlepels) of 8 gram (4 eetlepels) als je geen laverbread gebruikt
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 2 tl citroensap
- ½ tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- ¼ tl chili vlokken of verse chili. Meer mag ook.
- 1 tl (keltisch) zeezout
- olie om in te bakken
Werkwijze
- Maal in een vijzel de koriander, komijn, chili en zout fijn
- Doe de uitgeperste knoflook, citroensap en laver/nori bij de geraspte aardappel
- Goed mengen.
- Meng de gevijzelde kruiden en specerijen goed door het aardappelmengsel.
- Verwarm een anti-aanbak pan, giet er wat olie in.
- Schep hoopjes rösti mengsel in de pan en druk met de bolle kant van een lepel aan.
- Wanneer één kant bruin gebakken is voorzichtig omdraaien en de andere kant krokant bakken.
- Laat uitlekken op een keuken papiertje.
- Serveer met gegrilde tomaten met nori vlokken er over. Een tomatensalade met bieslook en nori smaakt er ook fris bij.