Bonen wakame soep

6 porties

45 min. + 10 u.

Volgens het Voedingscentrum moeten we vaker peulvruchten eten. En minder zout. Beide doelstellingen bereik je met dit voedzame recept waarin zeewier wordt gebruikt als (gedeeltelijke) zoutvervanger.

Kijk je liever een video? Klik dan HIER om te verbinden met ons YouTube kanaal.

This recipe is available in English on our YouTube channel.

Ingrediënten

  • 250 g kidneybonen (gedroogd)
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 20 g wakame zeewier
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout en peterselie naar smaak

Werkwijze

  1. Plaats de droge bonen in een pan. Knip 10g zeewier in kleine stukjes. Doe dit bij de bonen. Voeg water toe tot alles onder staat. Laat een nacht wellen.
  2. Spoel de bonen goed af en plaats ze, met zeewier terug in de pan. Kook 10 minuten.
  3. Snij alle groenten fijn en fruit in een pan met een beetje olijfolie. Snij de rest van het zeewier in kleine stukjes en voeg toe aan de groenten.
  4. Giet de bonen af. Bewaar het kookvocht. Voeg de bonen (incl. zeewier) toe aan de gefruite groenten. Kook 5 minuten.
  5. Voeg de tomaten puree toe, de bouillon, het kookvocht en de peterselie toe. Kook minimaal 2 uur met een deksel op de pan. Roer af en toe door. Haal het deksel er dan af en kook nog 30 minuten.
  6. Serveer heet met een sneetje toast.
Scroll naar boven