Chowder met zeevruchten

6 porties

8 u. 20 min.

Dit recept voor chowder is ook op ons YouTube kanaal gepubliceerd, met afbeeldingen van de verschillende stappen om het nóg makkelijker te maken met zeewier te koken.

See also the English video on YouTube for the recipe.

Chowder is een dikke Noord-Amerikaanse vissoep, boordevol  vis, schaal- en/of schelpdieren en natuurlijk extra lekker door het op smaak te brengen met zeewier.

Ingrediënten

  • 225 g gemengde verse visfilets (kabeljauw, schelvis, heek of zalm)
  • 180 g garnalen
  • 1 kilo mosselen
  • 150 g tomatensaus
  • 30 g bloem
  • 20 g peterselie
  • 10 g dulse zeewierpoeder
  • 125 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • olijfolie

Werkwijze

  1. Fruit alle groenten in een pan met olijfolie.
  2. Plaats de visfilets op een bord. Plaats de garnalen en sint-jakobsschelpen op een ander bord.
  3. Laat de mosselen weken in koud water en maak ze goed schoon, zorg ervoor dat er geen zand achterblijft. Plaats de schoongemaakte mosselen op een bord.
  4. Bestrooi de visfilets met bloem en voeg ze toe aan de gefruite groenten. Zodra de visfilets gaar zijn: snijd ze in middelgrote blokjes. Plaats de gesneden vis terug in de pan en voeg de witte wijn toe. Kook de vis 20 minuten onder af en toe roeren.
  5. Voeg de garnalen en tomatensaus toe aan de vis.
  6. Hak de peterselie en knoflook heel fijn. Voeg de dulse toe en fruit de helft van het mengsel in een pan.
  7. Voeg de schoongemaakte mosselen toe en dek af met een deksel. Wanneer de mosselen open zijn plaats je ze in een vergiet. Zorg ervoor dat je de vloeistof bewaart. Zeef de vloeistof door een fijne doek en zorg ervoor dat er geen zand in achterblijft.
  8. Voeg de mosselen en het vocht toe aan de vis en kook ongeveer 20 minuten. Bestrooi met het peterselie/knoflook/dulse mengsel en serveer heet.
Scroll naar boven