Gebakken tofu met zeesla

4 porties

15 min. + 30 min.

Tofu reepjes met een omhulsel van verse zeesla. Gezond en lekker.

 

In zeesla gebakken tofu

Recept met dank aan Kookboerderij Krommenhoeke

Ingrediënten

  • 100 g tofu
  • snufje peper
  • 1 à 2 el tamari
  • snufje kerrie
  • Grote bladeren zeesla
  • 1 ei losgeklopt met 1 eetlepel koud water
  • zonnebloemolie

Werkwijze

  1. Snijd de tofu in dikke repen (ca. 1 ½ x 1 ½ x 4 cm).
  2. Meng peper, kerrie en tamari en laat de tofu hierin een half uur marineren.
  3. Was de zeesla en zoek grote vellen uit; dep ze goed droog! Bestrijk de zeesla aan één zijde met losgeklopt ei. Leg er een staaf tofu op; oprollen en zorgen dat het uiteinde goed vastgeplakt is.
  4. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een diepe koekenpan. Bak de reepjes lichtbruin (ca. 4 min., afh. van de dikte). Pas op voor spatten. Direct serveren.
Scroll naar boven