Soepstengels met zeewier

4 porties

30 min.

Soepstengels met zeewier. Dit recept wordt gemaakt met vers Zee(u)wwier maar je kunt ook gedroogd wier gebruiken. Of Sea Crunchy nori snackvelletjes.

Soepstengels

Recept met dank aan

Kookboerderij Krommenhoeke

Ingrediënten

  • plakje bladerdeeg
  • boter of olijfolie
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 à 2 el vers zeewier fijngehakt

Werkwijze

  1. Vet de bakplaat in met boter/olijfolie. Of gebruik bakpapier.
  2. Leg het bevroren bladerdeeg op een plank.
  3. Bestrijk het bladerdeeg met ei, losgeklopt met 1 eetlepel koud water. Strooi er zout, sesamzaad en fijngehakt zeewier op. Druk dit vast. in het deeg
  4. Snijd in repen en leg ze, al dan niet gedraaid, op de bakplaat.
  5. Bak ze in de oven op 210 ºC totdat ze gerezen en lichtbruin zijn.
  6. Serveer ze in een broodmandje of glas.
Scroll naar boven