Witlof in ham. Zonder ham, met zeewier

Witlof in zeewier

2 porties

30 min.

Marie Anne Geurtsen-Merk kwam met een subliem idee:

gebruik eens (nori) zeewier in plaats van ham, om “witlof in ham” te maken.

Witlof in zeewier, dus!

Voor extra nutriënten voeg je een stukje kombu toe aan het kookwater van de witlof. In plaats van nori om de witlof in te rollen, leent ook dulse zich goed voor dit recept. Je krijgt dan gelijk een bacon-achtige smaak. Dulse moet je wel even wellen voor gebruik.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 vellen BIO sushi nori
  • 1 pakje roomkaas
  • kruiden naar smaak munt, bieslook, of kervel.
  • 2 hardgekookt eieren

Werkwijze

  1. Maar de witlof schoon, verwijder de harde kern. Voeg eventueel wat zeewier toe aan het kookwater (kombu is een goede optie) en kook de witlof gaar.
  2. Bestrijk sushi vellen dik met roomkaas
  3. Giet witlof af en druk vocht eruit
  4. Leg witlof op sushi vel, rol op. Garneer met kruiden (en hardgekookt ei) en serveer
  5. Koken met zeewier? Zo makkelijk kan het zijn!
Scroll naar boven