Joji's wakame soep

Joji's wakame soep

2 porties

15 min.

Een snelle en lekkere wakame soep naar recept van de Japanse kok Joji

Joji's wakame soep

Gedroogd zeewier wordt ongeveer 10x zo groot als het vocht absorbeert.
Je kunt dashi poeder kopen in een toko of supermarkt. Of zelf maken met het recept op deze site.
Door het sesamzaad te roosteren komt die volle, vette en nootachtige smaak naar boven. Als je de zaadjes daarna kneust komt ook het aroma vrij.

Ingrediënten

  • 4 g wakame (gedroogd)
  • halve prei fijngesneden
  • 300 ml dashi bouillon
  • halve tl sesamzaad geroosterd
  • 1 tl suiker
  • 1 tl soja saus
  • 1 tl sesam olie
  • snuf peper

Werkwijze

  1. Verwarm de sesam olie in een pan. Als de olie heet is, voeg de prei toe en bak snel even op.
  2. Giet de dashi erbij en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager, voeg wakame, soja saus en suiker toe en roer goed door.
  4. Serveer in kommen. Maal er peper naar smaak overheen. Strooi er wat sesamzaadjes over. Voor extra geur kun je de geroosterde sesamzaadjes kneuzen.
  5. Klaar! Eet smakelijk.
Scroll naar boven