Beurre blanc saus - met zeewier
4 porties
20 min.
Een romige saus met veel boter die je bij diverse gerechten kunt gebruiken.
Als je vers zeewier voor deze saus wilt gebruiken heb je daarvan 60g nodig.
Ingrediënten
- 10 cl witte wijn
- 50 g sjalotten
- 15 cl creme fraiche
- 5 g gedroogd zeewier naar smaak en in stukjes
- 150 g (room)boter
- peper en zout naar smaak
Extra
Werkwijze
- Maak de sjalotten schoon en snij ze fijn.
- Doe de sjalotten, wijn en zeewier in een pan. Kook in tot het vocht bijna is verdampt .
- Voeg de creme fraiche toe en laat zachtjes koken tot de saus dikker wordt (3-4 minuten).
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe, al roerend met garde (of mixer om een nóg luchtigere saus te krijgen).
- Breng eventueel op smaak met kruiden.