Porto Muinos bladerdeeg hapjes

Bladerdeeg zeewier hapjes

6 porties

60 min.

Warme hapjes die je als voorgerecht of bij de borrel kunt serveren. Wij gebruikten de gedroogde biologische wieren van het Spaanse Porto Muinos.

Door het gebruik van verschillende wieren kun je elke keer een andere smaak bewerkstelligen.

In plaats van gedroogd wier kun je ook 100g vers wier verwerken in de vulling.

De vulling smaakt nog lekkerder als je deze een dag eerder maakt zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Ingrediënten

  • 350 g bladerdeeg
  • 200 g vis (kabeljauw, koolvis, ...)
  • 70 g lente ui
  • 100 g prei
  • 10 g gedroogd zeewier naar wens
  • 50 g roomboter
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 ei losgeklopt
  • peper en zeezout naar smaak

Extra

  • ei voor een glanzende donkerbruine kleur korstje

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de vulling: maak de groenten schoon en hak ze samen met het zeewier in kleine stukjes,
  3. Snij de vis fijn en zet apart.
  4. Smelt de boter in een pan op laag vuur en voog groenten en zeewier toe. Laat langzaam zacht worden (3-4 minuten).
  5. Voeg, nog steeds op laag vuur, de vis toe. Meng met de groente en verwarm ongeveer 3 minuten.
  6. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken.
  7. Voeg de creme fraiche toe en laat inkoken tot een dikker geheel.
  8. Breng naar wens op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
  9. Voeg het losgeklopte ei toe, meng alles goed door elkaar en laat afkoelen.
  10. Gebruik bladerdeeg vierkanten van 10x10 cm. Schep een streep vulling in het midden. Maak de randen van het bladerdeeg een beetje nat en vouw over de vulling heen. Druk de randen vast met behulp van een vork.
  11. Bestrijk de rolletjes met het andere losgeklopte ei en bak 10-15 min tot ze mooi goudbruin zijn.
Scroll naar boven