Joji's glutenvrije wrap met groenten en zeewier.

Joji's groente en zeewier wrap - GLUTENVRIJ

2 porties

10 min.

Let's try & make ... by Joji
Let’s try & make … by Joji
Joji Tsuruta is een Japanse kok die al lange tijd in Europa woont en werkt. Hij houdt van zeewier en wil zijn kennis en recepten graag delen met ons.
Als Joji in Europa geboren was zou hij gewoon George heten :).
En zou zijn achternaam Kraanvogelrijstveld hebben betekend. (Tsuru = kraanvogel, ta = rijstveld).
Wij houden het gewoon bij Joji.
Joji heeft toestemming gegeven om zijn gerechten via deze site te delen.

Glutenvrije wrap met groenten en zeewier

Een wrap gevuld met groente en zeewier. Door rijst papier te gebruiken vermijd je gluten.
Een supersimpel recept. Iemand die het heeft gemaakt schrijft:
Prachtig om naar te kijken, makkelijk te bereiden, gezond om te eten en op vele manieren te variëren..” En zo is het ook.
  • Gebruik groenten (en wieren) die je lekker vindt. Indien nodig even blancheren (of wellen).
  • Rijstvellen zijn verkrijgbaar bij (Aziatische) supermarkten.
  • Joji adviseert om 2 vellen rijstpapier per wrap te gebruiken; een enkel vel scheurt te makkelijk.

Ingrediënten

  • rijstpapier
  • komkommer
  • tomaat
  • avocado
  • .....
  • 1 g wakame of ander zeewier (wellen volgens instructie leverancier)

Werkwijze

  1. Snij alle ingrediënten fijn.
  2. Dompel de rijstvellen KORT in handwarm water.
  3. Leg 2 velletjes op elkaar en beleg ze met groenten.
  4. Rol op of vouw tot een driehoek. NB: Als de rijstvellen aan de snijplank of het werkblad blijven plakken, leg ze dan op een schone, vochtige theedoek en WERK SNEL.
  5. Serveer desgewenst met een dipsausje (soja of chili of ....)
Scroll naar boven