Iedereen elke dag wat zeewier

Soep met mosselen, (zee)paling en zeewier

4 porties

60 min.

Je maakt het gerecht op smaak met zeewier naar wens.

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 20 g roomboter
  • 40 g sjalotten
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el zeewiervlokken (gedroogd)
  • 300 g paling in plakjes
  • 1 prei
  • 50 g ui
  • 100 g roomboter
  • 150 ml creme fraiche
  • 6 g zeewier (=60g geweld))
  • 500 ml water

Werkwijze

  1. Maak de vulling: was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
  2. Snijd de sjalotten fijn. Verhit de boter in een grote pan. Voeg de sjalotten en het gedroogde zeewier toe en fruit 3 min.
  3. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
  4. Maak de soep: smelt de boter en stoof prei, uien en zeewier (in stukjes). Voeg de paling toe. Sudder een paar minuten. Meng het kookvocht van de mosselen erdoor en een halve liter water. Kook 25 min. op laag vuur.
  5. Doe de soep in een blender en pureer. Doe de soep terug in de pan, voeg de creme fraiche toe en laat 10 min. sudderen. Ontschelp de mosselen, voeg ze toe aan de soep en serveer warm. Garneer desgewenst met meer zeewier.
Scroll naar boven