Vruchtensaus

4 porties

30 min. + 60 min.

Zeewiervruchtensaus  maak je met Iers mos, een roodwier dat werkt als gelatine, maar dus wel plantaardig is. De saus is lekker over ijs, cake, etc,

  Recept met dank aan: Kookboerderij Krommenhoeke

Ingrediënten

  • 3 dl water
  • 1/2 vanillestokje
  • 35 g iers mos (vers)
  • 25 ml Noilly Prat-dry
  • 2 el agave of maple-leafsiroop
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 25 g suiker
  • Vruchten: kiwi of frambozen of aardbeien e.d.

Werkwijze

  1. Breng water met opengesneden vanillestok langzaam aan de kook,
  2. Was het Iers mos om zand e.d. te verwijderen. Voeg dit toe aan het water en laat dit 20 min. zachtjes koken. Zeven.
  3. Voeg de Noilly Prat en smaakstoffen toe. Laat het afkoelen
  4. Vruchten in stukjes snijden, indien nodig. Pureren kan ook Meng vruchten met de saus.
Scroll naar boven