Kippendijen rettich en wakama

Wakame met kippendij en ponzu-rettich saus

2 porties

30 min.

Let’s try & make … by Joji
Joji Tsuruta is een Japanse kok die al lange tijd in Europa woont en werkt. Hij houdt van zeewier en wil zijn kennis en recepten graag delen met ons.
Als Joji in Europa geboren was had hij gewoon George geheten :).
En zou zijn achternaam Kraanvogelrijstveld hebben betekend. (Tsuru = kraanvogel, ta = rijstveld).
Wij houden het gewoon bij Joji
Joji heeft toestemming gegeven om zijn gerechten via deze site te delen.
Let's try & make ... by Joji
Let’s try & make … by Joji

Ponzu is een typisch Japanse dressing en dipsaus. Het wordt gemaakt van shoyu, mirin, rijstazijn en verschillende Japanse citrusvruchten. Ponzu saus is bij natuurvoedingswinkels en de toko verkrijgbaar.

Ingrediënten

  • 200 g kippendijen
  • 5 g gedroogde wakame
  • 1/3 rettich
  • Lente ui naar smaak
  • Zout en witte peper naar smaak
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 3 el ponzu saus
  • 3 el soja saus

Extra

  • Zwarte peper naar smaak

Werkwijze

  1. Wel de gedroogde wakame 5 min. in lauwwarm water. Giet af (en gooi het week water bij plantjes).
  2. Rasp de rettich en laat goed uitlekken.
  3. Meng wakame, rettich en ponzu saus in een kom en zet in de koelkast.
  4. Snij de kip in blokjes van 3 cm en bestrooi met zout, witte peper en aardappelzetmeel. Bak op middelhoog vuur gaar aan alle kanten.
  5. Snij de lente ui in stukjes.
  6. Schep de saus op een schaal. Leg de kipfilet erop en bestrooi met lente ui en zwarte peper.
Scroll naar boven