Warme oesters met nori

4 porties

35 min.

Lekker smikkelen bij een aperitief. Of serveer deze oesters als voorgerecht.

In dit recept gebruiken we nori. Je kunt ook een ander wier gebruiken.

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 100 ml witte wijn
  • 60 g sjalotten
  • 2 eidooiers
  • 150 g roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 6 g gedroogde nori vlokken

Extra

  • 200 g grof zeezout voor het oester'bed'

Werkwijze

  1. Open de oesters. Vang het vocht op en filter dit. Maak het vruchtvlees voorzichtig los. Leg de oesters op een laag grof zout in een ovenschaal.
  2. Kook de stukjes nori zeewier met sjalot, witte wijn en het vocht uit de oesters 10 minuten op een laag vuur. Laat iets afkoelen.
  3. Smelt in een andere pan de boter.
  4. Voeg de eidooiers toe aan het lauwwarme zeewier mengsel. Klop zachtjes door op een laag vuur. Pas op het het niet te warm wordt; verwijder de pan desnoods van het vuur. Het mengsel mag niet warmer worden dan 60 graden Celsius.
  5. Als het mengsel romig is haalt je de pan van het vuur en meng je er langzaam de gesmpolten boter door met een garde. Breng de saus op smaak met zeezout en peper.
  6. Giet de saus over de oesters en plaats ze KORT onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Scroll naar boven