Zalm moot

Zalm met een korstje

4 porties

1 u. 10 min.

Een recept uit Frankrijk.

Je kunt bij dit recept een kant-en-klare mix van gedroogde zeewier gebruiken, of naar smaak zelf een aantal wieren mengen.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celcius.
  2. Meng zeezout, bloem en eiwit om een niet al te nat 'deeg' te krijgen.
  3. Spoel zalm af en dep droog.
  4. Vul de zalm met de helft van de gedroogde zeewieren en gemalen peper.
  5. Strooi een laagje zout in een ovenschaal en leg de zalm erop.
  6. Verdeel het overgebleven zeewier over de zalm en dek af met het resterende zout'deeg'. Probeer de vorm van de vis te behouden.
  7. Zet 30-40 minuten in de voorverwarmde oven (240 graden).
  8. Breek de korst van de vis, verdeel de zalm over (voorverwarmde) borden en serveer met een botersaus en rijst of groentengratin. Bon appétit.
Scroll naar boven