Loempia's met nori zeewier

Zeewier loempia's

2 porties

45 min.

Loempia’s met vulling naar wens. Dit recept maakt gebruik van Japanse wok groenten.

Loempiaatje met zeewier

Met dit recept kun je ongeveer 6 loempia’s maken. Gebruik dubbele rijstvellen om scheuren te voorkomen. In plaats van Japanse wok groente kun je ook een mix gebruiken van ui, wortel en lente-ui. Of andere groenten die je lekker vindt.  Natuurlijk kun je ook kip toevoegen, of garnaaltjes, of ….

Ingrediënten

  • 12 rijstpapier vellen
  • 6 nori sushi vellen (halveren als het grote vellen zijn)
  • 100 g Japanse wokgroente
  • 130 g (kelp)noedels
  • 1 el (kokos)suiker
  • 1 el soja saus
  • 1 tl sesam olie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 4 el rijstmeel
  • 4 el maïzena
  • 4 el water

Extra

  • soja saus
  • wasabi

Werkwijze

  1. Bereid de groente zodat ze zacht zijn. Meng de groente met de (gare) noedels. Kleinere stukjes zijn later makkelijker te verwerken.
  2. Leg een natte theedoek op het aanrecht. Maak 2 rijstvellen nat onder de kraan en leg ze op elkaar op de theedoek. Schep er een lepel groente vulling op. Vouw en rol stevig op tot een pakketje dat ongeveer de breedte heeft van het (gehalveerde) nori sushi velletje.
  3. Rol het nori sushi velletje eromheen en laat rusten zodat de nori wat zachter wordt. Maak op deze manier alle loempiaatjes.
  4. Meng rijstmeel, maïzena en water goed door elkaar. Voeg desgewenst wat extra water toe tot het een egaal maar niet al te dik beslag is.
  5. Verwarm olie in een pan. Haal de loempia's een voor een door het beslag en bak ze om en om tot het beslag hard is. Bak niet teveel loempia's tegelijk omdat de olie dan te snel afkoelt.
  6. Leg ze op een bord en serveer met sojasaus en wasabi.
Scroll naar boven