Zee(wier)salade met mosselen en forel

4 porties

30 min.

Ingrediënten

  • 40 g geweld zeewier (zeesla en zeespaghetti)
  • 2 el zeewiervlokken (gedroogd)
  • 160 g rijst
  • 200 g garnalen (gepeld)
  • 300 g mosselen
  • 20 g roomboter
  • 1 sjalot
  • 50 ml witte wijn
  • 12 kerstomaatjes
  • 4 plakjes gerookte forel
  • citroen saus:
  • 150 ml olie
  • 2 citroenen (uitgeperst)
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Bereid zeewier volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar tot gebruik.
  3. Bereid de mosselen (met boter, sjalot, witte wijn en 1 eetlepel gedroogde zeewiervlokken) (5-6 minuten). Verwijder de mosselen van de schelpen en zet ze apart tot gebruik.
  4. Maak de citroen saus met citroensap, mosterd, zout en peper, en de overgebleven zeewiervlokken. Meng goed met een garde.
  5. Doe mosselen, garnaaltjes en rijst in een kom. Giet de citroensaus erover en roer goed door elkaar.
  6. Verdeel over 4 borden, leg op elk bord een plakje forel en garneer met zeewier en (gehalveerde) kerstomaatjes.
Scroll naar boven