Algenpasta
30 min.
Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse pasta’s met scharreleieren in plaats van water. En aan één van die pasta’s worden algen toegevoegd voor een extra smaakaccent: Umami.
De alg is een vriendelijk ogend groen plantje dat boordevol gezonde voedingsstoffen zit: . Omega-3 vetzuren, hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines. Bovendien kun je algen snel en duurzaam kweken: het enige wat je nodig hebt is een bak met water, zonlicht en mineralen. De algen die Aalshof gebruikt worden gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Zoutwater wordt onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode en nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging heb je de grondstof voor Aalshof Algenpasta.
Aalshof Algenpasta kan met alle sauzen gecombineerd worden; geserveerd met vis biedt het een smaaksensatie die het gevoel oproept van een serene dag aan zee.
Ingrediënten: TARWEmeel, scharrelEI (10%), en algen (2%)
Hieronder volgt een vegetarisch recept met amandelen en avocado. Het recept is heel gemakkelijk geschikt te maken voor vegans door een plantaardig alternatief voor room te gebruiken.
Ingrediënten
- 400 g Algenpasta
- 50 g Amandelen
- 2 Avocado's
- 3 el Citroensap
- 4 Zongedroogde tomaten
- 50 ml Olijfolie
- 2-3 teentjes Knoflook
- 2 el Gehakte peterselie
- 200 ml Room
Werkwijze
- De algenpasta 7 minuten koken (vooral niet te lang).
- Amandelen roosteren in een droge koekenpan. De avocado's in stukjes snijden en met 1 eetlepel citroensap besprenkelen.
- De knoflook fijn snijden en in de olie fruiten. Peterselie, citroensap en room toevoegen. Goed doorroeren en met de amandelen, avocado's en tomaten door de pasta scheppen.
- Gelijk serveren.