Aubergine wakame torentje

4 porties

30 min.

Een recept voor gebakken aubergine schijven, op smaak gebracht met biologisch wakame zeewier. Het recept is ook terug te vinden op YouTube  (also available in English: YouTube- English)

Aubergine torentjes kun je naar wens zó eten of combineren met vis, vlees of kip.

Ingrediënten

  • 2 Aubergines
  • 10 g wakame zeewier
  • 200 g Soepstengels
  • 100 g Bloem
  • 3 Eieren
  • Olie
  • Zout

Werkwijze

  1. Soepstengels en wakame 5 minuten in de blender tot kruim malen; op een diep bord plaatsen
  2. Aubergine in plakken snijden van ongeveer ½ cm
  3. Eieren in een schaal los kloppen
  4. Bloem in een bord doen
  5. Olie op middelhoog vuur in pan verwarmen
  6. Schijven paneren in achtereenvolgens bloem, ei en wakame-soepstengelkruim
  7. Afbakken in de olie tot ze goudbruin zijn
  8. Laten uitdruipen op keukenpapier en warm serveren
Scroll naar boven