Bamboe salade

4 porties

30 min.

In de Oosterse keuken wordt vaak bamboe gebruikt. In Nederland leren we er ook mee koken.

Dashi kun je ook zelf maken, klik hier voor een recept.

Wil je zelf bamboe gaan telen? Kijk dan eens op deze site voor tips. Wees gewaarschuwd: het groeit érg snel.

(Afbeelding van Albrecht Fietz via Pixabay)

Lekker als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.

Ingrediënten

  • 300 g Bamboe scheuten
  • 75 g Wakame
  • 150 ml Dashi (bouillonpoeder, toko)
  • 1 el Sake
  • 1 el Mirin (rijstwijnazijn)
  • 1 el Sojasaus
  • Suiker
  • Zout

Werkwijze

  1. Spoel het zeewier en de bamboescheuten af onder koud water en snij in stukjes.
  2. Kook de bamboe en de dashi met de mirin, sake en sojasaus.
  3. Inkoken tot ongeveer de helft van het vocht over is en dan het zeewier toevoegen.
  4. Breng op smaak met zout en suiker.
  5. Nog even doorkoken en laten afkoelen.
Scroll naar boven