Champignons gevuld met zeewier guacamole

6 porties

30 min.

Vanuit Frankrijk een recept voor champignons gevuld met een vegan guacamole creme die op smaak is gebracht met zeewier.

Wij adviseren kastanjechampignons te gebruiken. Ze bevatten namelijk minder vocht waardoor ze een vollere, nootachtige smaak hebben. Bovendien slinken ze minder tijdens het koken. Door de stevigheid kun je de kastanjechampignon ook langer bewaren dan de witte champignon (in de koelkast zijn ze ongeveer 5 dagen houdbaar).

Je kunt voor dit recept natuurlijk ook andere wieren gebruiken, zoals dulse, nori, visserssalade of een combinatie hiervan.

Ingrediënten

  • champignons
  • 2 el zeesla vlokken
  • 1 el Salterra mosterd met wakame
  • 120 g tofu
  • 1 avocado
  • 1 el edelgist (vit B 1, 2, 3, 6 en 11)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 1 el maanzaad
  • peper en (zee)zout naar smaak

Werkwijze

  1. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en doe in de blender.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de champignons). Meng tot een romige crème. Voeg naar smaak (zee)zout en peper toe.
  3. Maak de champignons schoon. Verwijder de voetjes en bewaar deze om in de guacamole te dippen.
  4. Schep/spuit de zeewier guacamole in de champignon hoedjes.
  5. Leg ze op een bord en serveer met de rest van de guacamole en de champignon voetjes. Strooi er eventueel wat kurkuma overheen.
  6. Koken met zeewier? Zo simpel kan het zijn.
Scroll naar boven