Porto Muinos wakame vlokken gedroogd

Chocolade-gember cake met wakame

4 porties

15 min. + 50 min.

Een verrassende combinatie van smaken.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 70 g chocoladestukjes
  • 75 g roomboter
  • 4 stuk(s) eieren
  • 6 g wakame (gedroogd)
  • 75 g suiker
  • 60 g gekonfijte gember

Werkwijze

  1. Wel de gedroogde wakame 10 min. in ruim water laat wellen
  2. Verwarm de oven voor (180ºC, of stand 5/6)
  3. Meng boter en suiker
  4. Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe. Goed mengen
  5. Snij de wakame in kleine stukjes en voeg toe.
  6. Snij de gember in kleine stukjes en voeg samen met de stukjes chocolade toe.
  7. Goed doorroeren tot er een homogene massa is ontstaan.
  8. Doe dit over in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm.
  9. 50 min in de oven bakken. Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
Scroll naar boven