Eieren, gevuld met zeewier mayonaise

2 porties

10 min.

Zelf mayonaise maken die je op smaakt brengt met zeewierpoeder. Je kunt hiervoor je poeder van je favoriete zeewier gebruiken.

Zeewier aan je dieet toevoegen? Zo makkelijk kan het zijn.

Dit gerecht is ook op YouTube te vinden.

Go to our YouTube channel for an instruction video in English.

Je kunt de mayonaise met je favoriete zeewier poeder op smaak brengen. Er komt steeds meer keuze en ze verschillen allemaal in smaak. Wat wel overeenkomt is het lage natrium gehalte (+/- 7%) waardoor het een gezonde vervanger is van keukenzout.

Ingrediënten

  • 2+2 Eieren
  • 500 Olie
  • 1-2 el Witte wijnazijn
  • ½ Citroen
  • 1 tl zeewier poeder
  • naar smaak

Werkwijze

  1. Klop 2 eidooiers los in en kom (eiwit wordt niet gebruikt).
  2. Voeg druppelsgewijs en constant kloppend de helft van de olie toe (3-5 min. of tot het dik wordt). Klop er 1 eetlepel azijn door. De saus zal iets dunner en lichter van kleur worden. Blijf kloppen terwijl je de rest van de olie toevoegt.
  3. Op smaak brengen met een beetje citroensap, snufje zout en een beetje azijn.
  4. Voeg zeewier poeder toe.
  5. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  6. Voeg de eieren voorzichtig toe aan kokend water. Breng opnieuw aan de kook en laat op zacht vuur 8-10 min. koken. Laat eieren onder koude kraan schrikken.
  7. Pel en halveer de eieren.
  8. Verwijder de dooier en doe ze in een kom. Meng dit met de dulse mayonaise.
  9. Vul hiermee de eieren.
  10. Garneren en serveren.
Scroll naar boven