Frittata met dulse zeewier
2 porties
45 min.
Een frittata is een gerecht uit Italië, een kruising tussen een omelet, pizza, pannenkoek. Er zit in ieder geval ei in; wat je er verder aan toevoegt? Dat is aan de kok(kin)!
Het gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Tegenwoordig wordt frittata steeds vaker met verse ingrediënten gemaakt.
Dit recept staat ook op ons YouTube kanaal
Frittata met dulse zeewier
In plaats van dulse poeder kun je ook vlokken gebruiken. Dan heb je iets meer nodig, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je smaak.
Ingrediënten
- 4 stuk(s) eieren
- dulse poeder (2 tl) of vlokken naar smaak
- 1 stuk(s) ui fijngehakt
- 200 g spinazie (vers)
- 150 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas
- zout naar smaak
- 1 el olijfolie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 ° C
- Kook de spinazie in een grote pan met zout kokend water tot het zacht wordt, ongeveer 5 minuten.
- Giet af, laat afkoelen en druk het vocht goed uit met behulp van zeef. Hak spinazie fijn en doe in een grote kom.
- Fruit de uien met Dulse op laag vuur tot goudbruin
- Draai het vuur uit en voeg de spinazie toe
- Voeg de ricotta en Parmezaanse kaas toe
- Klop de eieren los. Voeg toe aan het mengsel. Voeg zout toe naar smaak.
- Plaats het mengsel op een bakplaat met anti-aanbaklaag en kook 30-40 minuten
- Serveer warm of koud. Als je wilt, kun je de frittata bestrooien met wat Parmezaanse kaas en Peterselie om meer smaak toe te voegen.