Gebakken tofu met zeesla
4 porties
15 min. + 30 min.
Tofu reepjes met een omhulsel van verse zeesla. Gezond en lekker.
In zeesla gebakken tofu
Recept met dank aan Kookboerderij Krommenhoeke
Ingrediënten
- 100 g tofu
- snufje peper
- 1 à 2 el tamari
- snufje kerrie
- Grote bladeren zeesla
- 1 ei losgeklopt met 1 eetlepel koud water
- zonnebloemolie
Werkwijze
- Snijd de tofu in dikke repen (ca. 1 ½ x 1 ½ x 4 cm).
- Meng peper, kerrie en tamari en laat de tofu hierin een half uur marineren.
- Was de zeesla en zoek grote vellen uit; dep ze goed droog! Bestrijk de zeesla aan één zijde met losgeklopt ei. Leg er een staaf tofu op; oprollen en zorgen dat het uiteinde goed vastgeplakt is.
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een diepe koekenpan. Bak de reepjes lichtbruin (ca. 4 min., afh. van de dikte). Pas op voor spatten. Direct serveren.