Gefrituurde kip met zeewier

4 porties

30 min.

Kip/gevogelte

Kip – het meest veelzijdige stukje vlees – is ook met zeewier erg lekker.

Varieer en experimenteer gewoon lekker zelf met andere wieren. Want welke combi je ook gebruikt

it’s finger lickin’ good!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Als je sushi vellen hebt liggen kun je die gewoon versnipperen. De biologische nori vlokken van Marinoë kun je zo gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 g Kipfilet
  • 60 ml Japanse sojasaus
  • 60 ml Mirin
  • 4 cm Stukje gember geraspt
  • 1 of 2 el Nori vlokken
  • 40 g Maizena
  • 250 ml Plantaardige olie

Werkwijze

  1. Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Meng sojasaus, mirin en gember en voeg bij de kip.
  3. Goed mengen en 15 minuten (of langer) laten marineren. Met behulp van zeef overtollige marinade afgieten.
  4. Meng de nori stukjes door de maïzena en wentel de kipblokjes erdoor.
  5. Verhit olie in een wok en bak blokjes in kleine hoeveelheden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Lekker met witte rijst. Serveren met schijfjes komkommer en tafelzuur (met gember)

Snack voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 el sojasaus
  • 3 el wortelsap
  • 2 el geschilde en geraspte verse gember
  • 4 kipfilets
  • 6 el nori vlokken
  • 4 el maïzena
  • olie voor het frituren

Werkwijze

  1. Meng voor de marinade de sojasaus, wortelsap en gember.
  2. Snijd de kip in blokjes en laat 30 minuten marineren.
  3. Laat de kip uitlekken en haal ze door een mengsel van nori en maizena.
  4. Verhit de olie. Test de temperatuur met een stukje brood: als rond het brood belletjes opstijgen is de olie op temperatuur.
  5. Frituur de kipstukjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier.
Scroll naar boven